Presenetljiv uspeh 38-letnega Britanca v Združenih državah Amerike je po besedah izvršnega producenta The Late Late Show, ki ga predvaja televizijska hiša CBS, rezultat strategije
Presenetljiv uspeh 38-letnega Britanca v Združenih državah Amerike je po besedah izvršnega producenta The Late Late Show, ki ga predvaja televizijska hiša CBS, rezultat strategije "številke o gledanosti niso pomembne". "Zjutraj najprej pregledam oglede na YouTubu, preden pogledam številke o gledanosti," je dejal po poročanju Guardiana Ben Winston - prvi človek za Cordnovo oddajo. Foto: Reuters
Največ ogledov ima še vedno epizoda, v kateri je Corden gostil Adele. Takoj po gostovanju je splet ponorel zaradi njene izvedbe skladbe Wannabe skupine Spice Girls. Med drugim so ji tudi nekatere članice zasedbe čestitale za izvedbo. Foto: YouTube

Corden ne nazadnje med svoje prijatelje šteje nekaj največjih imen glasbene industrije. Del njegovega pogovornega šova, The Late Late Show, je namreč tudi silno priljubljena rubrika Carpool Karaoke, ki ima preprost koncept: pod pretvezo, da si hoče s kom deliti stroške vožnje v službo, v svoj avto povabi znane pevce — to so bili doslej med drugim Adele, Stevie Wonder, Lady Gaga, Elton John in Justin Bieber — in z njimi poje njihove največje uspešnice.


"James nas je s svojimi karaokami popeljal že na nekaj neverjetnih voženj, in Glasbena Akademija ne bi mogla z večjim veseljem na grammyjevskem odru izreči dobrodošlice njegovemu navdušenju za glasbo, tako v vlogi zabavljača kot oboževalca,"
je v izjavi za javnost dejal predsednik Akademije Neil Portnow. "Po veličastnih letih z LL-jem Coolom J-jem bo moral stopiti v velike čevlje, a James Corden je karizmatičen, dinamičen mož spektakla, ki je po našem mnenju idealen za vodenje grammyjev."

Corden se je odzval v podobno visokoletečem slogu: "V resnično čast mi je, da bom naslednje leto vodil grammyje. To je največji, najbolj prestižen šov v glasbeni industriji in neverjetno srečo imam, da bom del te izjemne noči."

Obenem se je Cordenu v podobni vlogi že uspelo dokazati: junija je vodil podelitev gledaliških nagrad tony, za kar je požel soglasno navdušene recenzije. Njegov Late Late Show je letos dobil emmyja za najboljšo interaktivno oddajo, rubrika Carpool Karaoke pa s skoraj dvema milijardama ogledov podira rekorde na YouTubu. Podjetje Apple je že odkupilo pravice za t. i. "spinoff" serijo, ki bo uporabila osnovni koncept rubrike.