Timberlakovo ime se kar dvakrat pojavlja na lestvici Billboardovih Hot 100. Foto: EPA
Timberlakovo ime se kar dvakrat pojavlja na lestvici Billboardovih Hot 100. Foto: EPA
Akonu se mudi na vrh. Foto: EPA
Pred šestimi tedni je vrh lestvice zasedala Fergie. Foto: EPA

Na lestvici Billiboardovih 100, na kateri nekdanji član zasedbe N'sync s singlom SexyBack kraljuje že šest tednov, se je namreč znašla tudi njegova nova skladba z drugega samostojnega albuma FutureSex/LoveSounds - pesem My Love je mogoče najti že na 16. mestu lestvice. Vendar pa je ta teden rekord pripadal Akonu, ki je s skladbo Smack That, ob prepevanju katere se mu je pridružil še Eminem, preskočil 88 mest in prišel na sedmo mesto. Do zdaj je naslov nosilca rekorda pripadal zasedbi High School Musical s skladbo Breaking Free, ki je februarja preskočila 82 mest.

Umik Fergiejinega London Bridgea
Na drugem mestu lestvice je ta teden mogoče zaslediti Ludacrisa in Pharrella s singlom Money Maker, sledi jima skupina Hinder s skaldbo Lips of an Angel. Na četrto mesto je padla pesem How To Save a Life, ki jo izvajajo Fray, na petem mestu pa je pesem Chasing Cars zasedbe Snow Patrol. Fergie, ki je pred šestimi tedni s skladbo London Bridge zasedala prvo mesto, se je ta teden znašla na šestem. Akonu nato do desetega mesta sledijo še Jibbs s skladbo Chain Hang Low, Nickelback s Far Away in Chingy z Pullin' Me Back.

Novost za novostjo
Medtem ko je Nelly Furtado evropsko publiko osvojila najprej s singlom Maneater in šele nato z Promiscuous, pa se v ZDA nad skladbo Maneater navdušujejo šele zdaj. Iz 37. mesta se je pevka, ki se predstavlja z novim albumom Loose, povzpela na 30. mesto. Najvišje uvrščena novost pripada izvajalcu “Weird Al" Yankovicu, ki je s skladbo White & Nerdy, parodijo na Chamillionairjevo Ridin', zasedla 28. mesto. “Weird Al" Yankovic pa je bil uspešen tudi na lestvici najbolje prodajanih albumov, kjer ga je mogoče najti na 10. mestu.

Prvič so se ta teden na lestvico uvrstili še Janet Jackson in Khia s skladbo So Excited (90. mesto), Nickelback z Rockstar (94.), Akon in Snoop Dogg z I Wanna Love You (95), the All-American Rejects s singlom It Ends Tonight (97.), Cherish z Unappreciated (98.) in Christina Aguileras skaldbo Hurt (100.).

Chris Brown je s singlom Say Goodbye poskrbel za spremembe na r'n'b/hiphop-lestvici, kjer je s prvega mesta zrinili Janet Jackson in Nellyja ter njuno skladbo Call on Me. To je zdaj mogoče najti na 6. mestu.