Justin Timberlake se predstavlja z drugim samostojnim albumom. Foto: EPA
Justin Timberlake se predstavlja z drugim samostojnim albumom. Foto: EPA
Pharrell Williams in Chad Hugo
Pharrell Williams z Ludacrisom zaseda drugo mesto. Foto: EPA
Red Hot Chilli Peppers
Red Hot Chilli Peppers kraljujejo na rock lestvici. Foto: Reuters

Štiritedensko kraljevanje na lestvici Billboardovih Hot 100 je tako pospremilo izid pevčevega drugega samostojnega albuma, ki je v tem tednu zasedel tudi prvo mesto ameriške lestvice najbolj prodajanih pop albumov. Poseben vzpon je prinesla nova skladba Money Maker Ludacrisu in Pharellu, ki sta se iz 13. podala na drugo mesto.

JoJo postavila nov rekord
Za spremembe med najboljšimi tremi pa je poskrbela tudi mlada pevka JoJo, ki se je s singlom Too Little Too Late na tretje mesto povzpela kar za 63 mest in tako poskrbela za nov rekord. Do zdaj se je takšnemu naglemu vzponu približala le Mariah Carey s skladbo Loverboy, ki se je avgusta leta 2001 iz 60. mesta povzpela na drugo.

Pussycat Dolls padle za sedem mest
Fergie, ki se sicer predstavlja v skupini Black Eyed Peas, in je pred štirimi tedni sama kraljevala na lestvici, je tokrat pristala na četrtem mestu (pretekli teden ji je pripadalo drugo mesto). Rock zasedba Hinder pa si je s skladbo Lips of an Angel privoščila skok za štiri mesta in tako zasedla peto. Šesto mesto sta obdržali zasedba Snow Patrol in skladba Chasing Cars, na sedmo pa se je iz devetega mesta povzpela skupina Fray s skladbo How To Save a Life. Skladba Chain Hang Low zasedbe Jibbs je na osmem metu, za pet mest je na deveto padel Gnarls Barkley s pesmijo Crazy, na deseto mesto pa so za sedem mest umaknile Pussycat Dolls in Snoop Dogg s skladbo Buttons.

Nelly Furtado s še enim singlom
Najvišje uvrščena novost na lestvici pripada Nelly Furtado in singlu Maneater, ki ju najdemo na 62. mestu, med novinci pa je mogoče najti še Remember the Name, ki jo izvajajo Fort Minor in Styles Of Beyond (66. mesto), Aly & AJ z Chemicals React (70.) in My Chemical Romance s skladbo, ki so jo predstavili na letošnji podelitvi videonagrad MTV, Welcome to the Black Parade (71).

Na Hot R&B/Hip-Hop lestvici se je na prvo mesto - potem ko sta ga pretekli teden na drugo mesto izrinila Janet Jackson in Nelly s singlom Call on Me - vrnila skladba Pullin' Me Back, ki jo izvajata Chingy in Tyrese. Prvo mesto na latino lestvici pripada skladbi Ni Una Sola Palabra Pauline Rubio, na lestvici Modern Rock pa kraljujejo Red Hot Chili Peppers s skaldbo Tell Me.