Doslej se je skupina predstavila z dvema videospotoma. Foto: Helena Mak
Doslej se je skupina predstavila z dvema videospotoma. Foto: Helena Mak
Člani skupine Gorillaz obljubljajo nepozaben nastop. Foto: Dallas

Skupina iz Brežic se je znašla med nominiranci v povsem novi kategoriji MTV-jevih glasbenih nagrad Best Act - MTV Adria, kjer so poleg njih nominirani še Leut Magnetic, Urban & 4, Siddharta in Masimo Savić. Leeloojamais so posneli dva odlična videospota, od katerih se za nagrado poteguje spot Ne zameri mi. Ponašajo se z odlično ploščo Nextasy, z dodelano celostno podobo, odlikuje jih glasbeni perfekcionizem.

Kdo bo skrbel za glasbo?
Med tem ko so že nekaj časa znani ostali nominiranci MTV nagrad, pa so organizatorji prireditve sedaj razkrili tudi, koga lahko pričakujemo med nastopajočimi. Svoje nastope so tako potrdili Akon, Coldplay, Foo Fighters, Madonna, Pussycat Dolls, Shakira, System of A Down, Green Day, Robbie Williams in The Black Eyed Peas.

Nepozaben tehnično dovršen trodimenziolane nastop pa obljublja animirana skupina Gorillaz, ki naj bi se prav za to priložnost poslužila še nikoli uporabljene tehnologije za potrebe živega nastopa, oziroma televizijskega prenosa.

Kaj pa nominiranci?
Prav skupina Gorillaz je poleg zasedbe Coldplay tudi eno izmed osrednjih imen na letošnje podelitve nagrad. Vsaka se lahko pohvali s petimi nominacijami, s po štirimi nominacijami jim sledi Gwen Stefani, tri nominacije pa so si zaslužili 50 Cent, Green Day, Snoop Dogg, U2 in James Blunt. Prireditev pa bo povezoval Sacha Baron Choen, oziroma njegov alter ego Borat Sagdiyev.