Nastop pevske legende Zdenke Kovačiček, ki je nedvomno eden od vrhuncev festivala, se prične drevi ob 20.30 na Pungertu.

V petek se bo premierno na odru Jazz Kampa predstavila slovenska, a pretežno v tujini delujoča pevka mlajše generacije Karin Sever ob spremljavi kvinteta madžarskega pianista Emila Spanyija.

Natančen razpored koncertov
si lahko pogledate tukaj.

V soboto bo sledil nastop slovenska džezovska pevke Mie Žnidarič ob spremljavi zasedbe pod vodstvom Američana Steva Klinka. Na nedeljski večer bo s šansoni, popularnimi in džezovskimi glasbenimi uspešnicami nastopila hrvaška pevka in igralka Renata Sabljak s svojim sekstetom.

Ponedeljkov večer bo z izborom priredb skladb modernih džezovskih avtorjev napolnil duet Alba in Leo. V torek pa bo sledil nastop Ane Bezjak z njenim kvartetom.

V sredo se bo prvič v Sloveniji predstavila madžarska zasedba pod vodstvom pevke Klare Hajdu. Dan pozneje pa bo z razgibanim repertoarjem nastopila Aleksandra Bijelić Aleksijević s svojim kvintetom, v katerem, sodeluje tudi njen mož, srbski pianist Ivan Aleksijević.

Nina Strnad in njen kvintet bosta nastopila na sklepnem koncertnem večeru. Foto: Jazz Kamp Kranj
Nina Strnad in njen kvintet bosta nastopila na sklepnem koncertnem večeru. Foto: Jazz Kamp Kranj

V petek, 27. avgusta, se na na ta kranjski festival po dolgem času vrača avstrijska vokalistka Ines Reiger s kvartetom. Koncertni večeri se bodo ob glasu Nine Strnad in njenega kvinteta zaključili v soboto, 28. avgusta.

Na sklepni dan festivala bo dopoldan v starem mestnem jedru Kranja potekal tudi Jazz Kamp Kranj Fest. V preteklih letih so se v okviru tega dogodka predstavili udeleženci glasbenih delavnic. Ker jih v letošnjem letu ni, so k sodelovanju povabili udeležence delavnic iz preteklih let.

Glavna organizatorja Jazz Kampa Kranj sta svetovno znani džezovski kitarist Primož Grašič in trobentač Gregor Grašič. Običajno festivalski del spremljajo delavnice, na katerih se ljubiteljski in profesionalni glasbeniki izpopolnjujejo v tehniki ter spoznavajo džez in popularno glasbo ter se naučijo, kako kar najuspešneje kreirati svojo glasbeno kariero. Letos se organizatorji – tako kot lani – zaradi pandemije niso odločili za izvedbo delavnic.

Gregor Grašič je dejal, da s festivalskim programom ohranjajo kontinuiteto Jazz Kampa Kranj, čeprav je organizacija koncertnih dogodkov v teh epidemioloških razmerah in omejitvah zelo zahtevna. Letos so bili prvič primorani uvesti tudi vstopnino, in sicer v višini deset evrov na koncertni dogodek.

Začetek 18. Jazz Kampa Kranj