Buddy Guy je prejel nagrado za življenjsko delo. Foto: Reuters
Buddy Guy je prejel nagrado za življenjsko delo. Foto: Reuters

Madison Square Garden v New Yorku se je spremenil v talilni lonec različnih glasbenih slogov. Moči so tako med drugim združili poppevka Sinead O'Connor, reggae pevec Burning Spear, country glasbenik Travis Tritt in bobnar ?uestlove. Jammyja za življenjsko delo je prejel kitarist Buddy Guy, skupina Phish je dobila nagrado za turnejo leta, album leta, posnet na turneji, je postal Stage Kellerja Williamsa, v studiih pa so najboljši album posneli Gov't Mule. Nagrado za pesem leta je prejela skladba In The Kitchen Umphreyja McGeeja.

Buddy Guy za življenjsko delo
Zmagovalce je z glasovanjem na spletu izbralo poslušalstvo, le nagrajenca za življenjsko delo so izbrali organizatorji prireditve, ki jo je vodil basist nekdanje skupine Grateful Dead Phil Lesh. Ta je nastopil tudi v vlogi glasbenika, ki je začel improvizacijo, po jammyja za življenjsko delo pa je poklical Buddyja Guya. Organizatorjem in občinstvu je Guy svoje znanje še enkrat dokazal s preigravanjem pesmi Hoochie Coochie Man, pri kateri se mu je pridružil mladi kitarist John Mayer.

Igranje s prašičjo masko na glavi
Med glasbeniki, ki so pozornost zbudili tudi s svojo nenavadnostjo, ne le z glasbenim talentom in spretnostjo, je bil tudi Les Claypool iz skupine Primus, ki je svoj nastop izpeljal s prašičjo masko na glavi. Drugi so začudene poglede obiskovalcev izvabili z nenavadno izbiro instrumentov, na katere so igrali. Ob kitarah, ki so dajale ritem celotni prireditvi, so tako nastopajoči muzicirali tudi na desko za pranje.