Placido Domingo je bil med prvimi svetovnimi glasbeniki, ki so v New Orleansu nastopili po Katrini. Foto: EPA
Placido Domingo je bil med prvimi svetovnimi glasbeniki, ki so v New Orleansu nastopili po Katrini. Foto: EPA
Mardi Gras je potekal tudi letos.
New Orleansa ni brez Mardi Grasa. Foto: EPA

V porušeno mesto se je vrnilo tudi podjetje Beaver Productions, ki skrbi za organizacijo koncertov v New Orleansu, zato naj bi se kulturna ponudba kmalu še izboljšala. Kot je povedal lastnik podjetja, ni tri kilometre okoli njegovega novozgrajenega urada nikogar, a to ga ne ustavlja pri njegovih prizadevanjih, da bi prebivalcem mesta pomagal pri normaliziranju življenja.



Večina prizorišč še ni dokončno pripravljena
Direktor ponovno odprtega podjetja je dejal, da sicer novih koncertov še ne more rezervirati, saj prizorišča večinoma še niso pripravljena. The State Palace Theater so pravkar odprli, The Lakefront Arena pa mi še ni dala dovoljenja za začetek organiziranja koncertov, a ga pričakujem vsak čas, je dejal direktor.

Med glasbeniki, ki so že obljubili, da bodo zabavali prebivalce, ki so se vrnili v New Orleans, so George Thorogood, Juvenile, Sevendust, Nickel Creek, Kem, Lucinda Williams, The Go-Go's in Bonnie Raitt. "Končno smo dobili priložnost, da se z glasbeniki začnemo pogajati o tem, da bi na svoj koledar vpisali koncerte, s katerimi bomo napovedovali džezovski festival," je dejal eden izmed organizatorjev kulturnega dogajanja v mestu, ki ga je porušila Katrina.

Del normalnega življenja je tudi zabava
"Ljudje so se ravno pripravili na to, da bi ponovno zgradili normalno življenje, in njegov del je tudi zabava. Glasba je tako pomemben del naše kulture, da so ljudje resnično z veseljem sprejeli odprtje klubov," je dejal Sonny Schneidau iz podjetja HOB New Orleans. Džezovski festival, ki ga vsi z nestrpnostjo pričakujejo, bo to zvrst glasbe v mesto pripeljal zadnji teden aprila in prvi teden maja.