Na sklepnem koncertu  abonmaja se bo junija predstavila Anja Bukovec. Foto:
Na sklepnem koncertu abonmaja se bo junija predstavila Anja Bukovec. Foto:

Na svoj račun bodo prišli predvsem ljubitelji domače sodobne glasbe s pridihom etnozvoka, saj bodo prvo abonmajsko sezono v poslušanje ponudili skupine Čompe, Ethnodelia Jam, Hamlet ekspres, Jararaja, Terrafolk, Vasko Atanasovski kvartet, Bratko Bibič & The Madleys ter izvajalca Marka Hatlaka (harmonika) in Anjo Bukovec (violina) z gosti.

Eklektičen samosvoj izraz
Sodelujoče izvajalce in skupine odlikuje predvsem zavezanost izvajalski in avtorski ustvarjalnosti ter črpanje iz različnih glasbenih tradicij in žanrov: klasike, etna, džeza, glasb sveta in poetičnega šansona. Tako glasbeniki krepko presegajo meje posamičnih žanrov in ustvarjajo samosvoj eklektičen slog, ki iz različnih glasbenih zvrsti izbere tisto, kar mu najbolj odgovarja. Seveda pa je vse skupaj podkrepljeno še s poustvarjalno močjo glasbenikov, ki svoje inštrumente vrhunsko obvladajo.

Prvi koncert bo 26. oktobra, koncerti pa bodo nanizani vsako zadnjo sredo v mesecu in so del glasbene ponudbe hotela Mons. Selektorica programa je Nataša Kelhar, za uvodno predstavitev glasbenikov pa bo poskrbela glasbena novinarka Radia Slovenija Jasna Vidakovič.