Marko Hatlak in skupina Funtango. Foto: RTV SLO
Marko Hatlak in skupina Funtango. Foto: RTV SLO

V Perli je 4. 10. Marko Hatlak s svojo skupino Funtango predsatavil projekt, v okviru katerega je bilo mogoče slišati t. i. tango nuevo Astorja Piazzolle in avtorsko glasbo skupine Funtango. Funtango so Marko Hatlak (harmonika), Bojan Cvetrežnik (violina), Neža Buh (klavir), Andrej Pekarovič (kitara) in Piero Malkoč (kontrabas).

Kot pevska gostja se je na koncertu predstavila tudi Polona Udovič, po plesišču pa se je v ritmu tanga zavrtel eden najboljših plesnih parov tega plesa. Organizatorji koncerta so v njegovi predstavitvi zapisali, da je rdeča nit koncerta tango kot začetek in konec, izhodišče in cilj, vmes pa veliko veselega in pretkanega muziciranja.

"Navdušenje nad argentinskim tangom Astorja Piazzolle je združilo skupino Funtango v kvintet, po sestavi skoraj enak tistemu, ki ga je ustanovil skladatelj osebno, le da se namesto bandoneona pojavi njegova večja sestra, koncertna harmonika. In val navdušenja se ob stiku z avtorsko glasbo in glasbo Astorja Piazzolle, glasbo, ki je nekje med etno glasbo, klasiko in džezom, med resno in zabavno glasbo, širi na poslušalce."