Bebe je s svojim debitantskim albumom glede nominacij premagala izkušene glasbene mačke. Foto:
Bebe je s svojim debitantskim albumom glede nominacij premagala izkušene glasbene mačke. Foto:
Marc Anthony je nominiran za tri latino grammyje. Foto: EPA
Igralca Andy Garcia in Sofia Milos sta bila zadovoljna z razglasitvijo nominirancev. Foto: Reuters

Španska pevka je žirijo navdušila s svojim prvencem Pafuera Telaranas in na njem objavljeno pesmijo Malo, ob že omenjenih kategorijah pa je nominirana tudi za debitanta in popalbum leta. Po tri nominacije so si prislužili Marc Anthony, Aleks Syntek, Obie Bermudez in Juanes. Letos bodo prvič podeljevali tudi nagrade za reggaeton, ki združuje elemente reggaeja, hiphopa in drugih latino zvrsti.

Dva uspešna Anthonyjeva albuma
Marc Anthony je nominiran za dva albuma: Amar Sin Mentiras je v konkurenci za najboljši moški popalbum, Valio La Pena pa je med najboljšimi salsa albumi. Njegova naslovna pesem je nominirana tudi za najboljšo tropsko pesem. Anthonyjeva albuma sta se po svetu prodala v osmih milijonih izvodov.

Med tekmeci za video: Aleks in Juanes
Tako kot Anthony tudi Aleks Syntek sodi med bolj uveljavljene latino pevce med nominiranci. Mehiški pevec je nominiran za posnetek in pesem leta za pesem Duele El Amo, video za pesem A Veces Fui pa so žiranti uvrstili med nominirance za video leta.

Konkurenco mu bo predstavljal kolumbijski pevec Juanes, ki je že leta 2003 po podelitvi v rokah držal pet latino grammyjev. Tokrat je za pesem Volverte a Ver nominiran za najboljši video, Nada Valgo Sin Tu Amor je v konkurenci za najboljšo rockovsko pesem, Mi Sangre pa za najboljši rockovski album med moškimi pevci.

Četrti s tremi nominacijami: Bermudez
Velik uspeh pa se za njegov drugi album kaže portoriškemu pevcu Obieju Bermudezu. Todo El Ano je nominiran za album in moški popalbum leta, naslovna pesem pa se je uvrstila med nominirance za pesem leta.

Kdo bo nasledil Sanza?
Grammyje za latino glasbo bodo letos podeljevali šestič, zmagovalci pa bodo znani 3. novembra. Lani je bil po koncu podelitve latino grammyjev lahko najbolj zadovoljen španski pevec Alejandro Sanz, ki so ga za zmagovalca razglasili v petih kategorijah.