Saksofon. Foto: BoBo
Saksofon. Foto: BoBo

Festival bo na osmih brezplačnih koncertih predstavil uporabo saksofona v različnih kontekstih, so napovedali organizatorji.

Festival bo odprla italijansko-ameriška zasedba Hobby Horse, v soboto bosta nastopila saksofonist Rastko Obradović in pianist Bojan Zulfikarpašić, nedeljski in ponedeljkov koncert pa bosta v znamenju klasičnega saksofona z nastopom saksofonista Jana Gričarja in pianistke Neže Koželj ter nastopom Dua Kalypso.

Torkov večer bo v parku gradu Kromberk obarval saksofonist Cene Resnik s svojo zasedbo Free Stellar Trio, s katerim bo nastopil gost večera, italijanski saksofonist Daniele D'Agaro. Predzadnji festivalski dan prinaša dva koncerta – pod taktirko dirigenta Nenada Firšta bo najprej nastopil Celjski godalni orkester s solisti, sledil pa bo jam session s triom Leona Firšta. Festivalski utrip bodo sklenili z zaključnim koncertom udeležencev in mentorjev letošnje Poletne šole saksofona SAXGO21.

Za poletno šolo saksofona se je prijavilo 35 mladih glasbenikov, večina med njimi jih prihaja iz Slovenije, po en udeleženec pa tudi iz Srbije in Italije. Delavnice bodo vodili Matjaž Drevenšek, Miha Rogina, Jan Gričar, Boštjan Simon in Daniele D'Agaro.

Poletno šolo saksofona dopolnjuje mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije z ameriškim saksofonistom in skladateljem Stevom Lehmanom.