Center urbane kulture Kino Šiška. Foto: BoBo
Center urbane kulture Kino Šiška. Foto: BoBo

Tako so se odločili svoj celotni program preseliti na splet. Kavarna Kina Šiška, objekt Kina Šiška in blagajna Kina Šiška so do nadaljnjega zaprti. Tako bo razstavo Line Rica z naslovom Prosti čas v prostoru galerije Kamera mogoče obiskati šele po ponovnem odprtju objekta. Še naprej pa je mogoče obiskati Galerija DobraVaga, ki sodi pod ta center urbane kulture.

Sorodna novica Ljubljanska gledališča in Cankarjev dom s petkom zapirajo svoja vrata

Neizbežnih več sprememb v programu
V Kinu Šiška so sicer ob prvem zaostrovanju ukrepov sporočili, da ostajajo pri izvedbi posamičnih dogodkov, za katere so pridobili dovoljenje NIJZ-ja, a so se po razglasitvi epidemije odločili drugače in zdaj svoje dogodke v celoti selijo na splet. Zaradi te odločitve je prišlo tudi do nekaterih sprememb v programu.

Med drugim sta prestavljena petkova predstavitev transmedijske instalacije in performansa Odiseja skozi mojo – tvojo umazanijo v izvedbi Eve Petrič in Ruperta Huberja ter koncert Prismojenih profesorjev bluesa, napovedan za 29. oktober.

Desetletnica zasedbe Torul
Prvi v celoti spletni dogodek na odru Kina Šiška bo sobotni koncert domače synthpop zasedbe Torul, ki letos zaznamuje desetletnico delovanja. Ob jubileju bo trio predstavil material z dvojnega albuma izbranih najboljših del Teniversia, temu pa pridal še raritete iz prejšnjih obdobij in morda še kakšno čisto svežo skladbo, beremo v napovedi.

Čez teden dni pa bo iz prostorov Kino Šiška potekal tudi prenos simpozija Nonument! Ljubljana 2020 v izvedbi Muzeja tranzitornih umetnosti MoTA.