Foto:
Foto:
Na Eckmana ljubljanski zrak očitno dobro deluje, saj poleg dela v matični skupini The Walkabouts sodeljuje še v najrazličnejših drugih zasedbah, med njimi tudi The Strange.
Dobro razpoložen Michael Stipe na koncertu v Ljubljani.
Peter, Michael in Mike so poskrbeli za nepozaben koncertni dogodek.
Politično zavedni Michael Stipe je tudi tokrat javno izrazil svoje politično stališče.
Med koncertom smo lahko dogajanje na odru spremljali tudi na dveh ogromnih zaslonih.

Na koncertu, ki je potekal v Hali Tivoli, so zvezdniki ameriškega alternativnega rocka predstavili predvsem svoj zadnji album Around the Sun. Seveda pa niso manjkale niti stare uspešnice, kot so Losing my Religion, Everybody hurts in Man on the Moon, s katero so Michael, Mike in Peter s spremljevalno skupino tudi končali ljubljanski nastop.


Svoje mnenje o koncertu lahko poveste na našem forumu.


Nenadejani gostje

Ta je bil sestavljen iz dveh približno eno uro trajajočih delov. Na začetku drugega so ameriški glasbeniki poskrbeli za svojevrstno presenečenje. Na oder so namreč povabili Vlada Kreslina, ki je s Stipom in ob skandiranju večtisočglave množice precej polne Hale Tivoli zapel skladbo Iggyja Popa The Passenger.

Krivi so The Strange
Kot gosta pa sta nastopila tudi Chris Eckman, sicer gonilna sila skupine The Walkabouts, in eden od članov zasedbe Bambi Molesters, ki jo je Stipe označil kot njegovo najljubšo surf rock skupino.

Bambi Molesters so kot predskupina nastopili tudi na prvem koncertu R.E.M. v Sloveniji, leta 1999 v dvorani Bonifika v Kopru.

Bledi BrainStorm
Precej nepričakovanemu pojavu gostov na odru, ki so prav gotovo nadkrilili precej neposrečeno izbrano predskupino BrainStorm iz Latvije, je verjetno botroval projekt The Nights of Forgotten Films. Gre za projekt zasedbe The Strange, v kateri so združeni hrvaški surf rockerji Bambi Molesters in pevec Chris Eckman. Na njihovem promocijskem koncertu v KUD-u 14. junija pa je kot poseben gost nastopil Scott McCow, sicer basist spremljevalne skupine R.E.M.

Ne strinjamo se z Bushem!
Seveda pa na koncert priljubljenih ameriških alternativcev, ki so na sceni bolj ali manj pompozno že več kot 20 let, ni manjkalo politično obarvanih govorov. Stipe je z izjavo, da se ne strinja z vladajočo ameriško politiko, požel burno odobravanje občinstva. Vendar pa je s sladečima precej umirjenima skladbama z jasno izraženim političnim stališčem nekoliko ohladil energično povezanost odra in avditorija.

Glasbeni vrhunec leta?
Sicer pa je koncert tudi zaradi izredno močnega vizualnega efekta, ki ga je prispevala igra luči, izzvenel kot eden glasbenih vrhuncev, ki ga bo v letošnjem letu težko kdo presegel.

O tem se bomo lahko prepričali že naslednji mesec. 25. februarja bodo namreč na oder stopili kontroverzni Rammstein.