Rolling Stonesi se očitno ne naveličajo romanja po koncertnih prizoriščih. Foto: Reuters
Rolling Stonesi se očitno ne naveličajo romanja po koncertnih prizoriščih. Foto: Reuters
Koncert v Bostonu
Rolling Stonesi so skrbno načrtovali tudi podobo odra. Foto: EPA
Mick Jagger
Se filmski igralci navdihujejo pri divjem nastopu Micka Jaggerja? Foto: EPA

Koncert, na katerem še posebej živahna pevec Mick Jagger in kitarist Keith Richards nista pokazala svojih šest križev, je odprla ognjena predstava, ki je napovedala, da bo 36.000 obiskovalcev (toliko jih je sprejel povsem razprodani stadion za baseball) na odru kmalu zagledalo svoje ljubljence.

Oboževalci ljubijo stare "šlagerje"
Čeprav Rolling Stonesi s turnejo napovedujejo skorajšnji izid novega albuma, niso pozabili zaigrati starih uspešnic (Brown Sugar, Sympathy for teh Devil, Honky Tonk Woman). Da bi upravičili novo turnejo, so legende rocka odigrale tudi nekaj novih skladb. V dve uri dolgem spektaklu so tako obiskovalci lahko okusili zvok novega studijskega albuma, ki bo nosil naslov A Bigger Bang (Večji pok).

Malo tudi o politiki
Novi album britanskih glasbenih ambasadorjev verjetno ne bo neopažen. Če drugega ne, najdemo na njem vsaj eno pesem, ki je zaradi spornega besedila že pred izidom novega studijskegab izdelka pritegnila mnogo pozornosti. To je pesem Sweet Neo Con (Sladki novi konzervativizem), v kateri se je Jagger razpisal o verskem ekstremizmu, desničarski politiki in škandalih v korporacijah.

Koreografija ostaja ista
62-letni Mick Jagger tudi tokrat ni pozabil svoje preverjenje koreografije - miganja z boki, šobljenja ustnic in tekanja vzdolž roba odra -, medtem ko je najstarejši član ekipe 64-letni bobnar Charlie Watts kljub navidezni krhkosti odločno udarjal po svojem inštrumentu.

K očarljivemu nastopu je s kitarskimi vložki prispeval tudi drugi kitarist Ronnie Wood, ki je s 58 leti skoraj mladenič med drugimi člani, ki so že vsi upihnili 60. svečko.

Koncert je pritegnil tudi nekaj znanih imen iz sveta industrije zabave. Rokerski žur si je tako ogledal Arnold Schwarzenegger, ki je povedal, da si je Stonese ogledal že večkrat, pri njih pa najbolj občuduje izjemno energijo.

V naši bližini leta 2006
Ko bodo Rolling Stonesi prečesali ZDA, bodo obiskali še Južno Ameriko, Mehiko in Daljni vzhod, v Evropi pa jih bomo videli naslednje leto.