Legenda bluesa ima častno mesto tudi v Dvorani slavnih rock'n'rolla. Foto: EPA
Legenda bluesa ima častno mesto tudi v Dvorani slavnih rock'n'rolla. Foto: EPA

Legendarni 70-letni bluesovski kitarist in pevec Buddy Guy, dobitnik petih grammyjev, je na enem izmed koncertov oznanil, da je njegovemu slavnemu bluesovskemu klubu potekla najemniška pogodba in se bo moral okrog junija preseliti drugam. Pri kolidžu Columbia, ki je lastnik zgradbe, v kateri je klub od leta 1989, namreč nameravajo zgraditi študentsko središče.

Upravnik Buddy Guy's Legends Brian Fadden je povedal, da je to dobra lokacija in se s težkim srcem selijo, a upajo, da jim ne bo treba daleč. Predstavnica kolidža Columbia Micki Leventhal pa je povedala, da so privolili v podaljšanje do maja, da bo Guy lahko našel drugo primerno lokacijo, saj ga nočejo prizadeti.

Vsestranski virtuoz razgibanih nastopov
George "Buddy" Guy, eden najpomembnejših predstavnikov čikaškega bluesa s
prepoznavnim osebnim slogom, je bil navdih Jimiju Hendrixu, Ericu Claptonu in drugim bluesovskim in rockovskim legendam 60. let. Slovi po svojih razgibanih nastopih: zna igrati kitaro z bobnarskimi palčkami, večkrat pa se tudi sprehodi med občinstvom med virtuoznim igranjem na električno kitaro. Guy ima zelo prepoznaven osebni slog - igra tako tradicionalni kot kreativni, nepredvidljivi in radikalni blues, pa tudi avantgardni rock, soul in džez.