Elvis Jackson obljubljajo 'resnično poseben koncertni dogodek'. Foto: MMC RTV SLO
Elvis Jackson obljubljajo 'resnično poseben koncertni dogodek'. Foto: MMC RTV SLO
Tinkara Kovač
Tinkara Kovač bo na koncertu predstavila album The Best Of. Foto: MMC RTV SLO
The Stroj
The Stroj se predstavljajo s singlom Laika. Foto: Hangarpress

Začelo se je v mali dvorani Komuni z zvočnim razvajanjem založbe rx:tx, nato pa se bo dogajanje do konca tedna preselilo v veliko dvorano Katedralo. V sredo jo bodo zasedli na sklepnem letošnjem koncertu Elvis Jackson.

V četrtek bo svoj album The Best Of predstavila Tinkara Kovač. V petek bo dvorano preplavilo tolkalsko sozvočje zasedbe The Stroj, v soboto pa se bo na istem mestu končal festival Animateka, je sporočil Uroš Bonšek, vodja za stike z javnostjo v Kinu Šiška.

Domača avantgardna produkcij
Najprodornejša slovenska založba za eksperimentalno elektronsko glasbo rx:tx ob koncu leta napoveduje izid treh novih albumov domače avantgardne produkcije. Nove materiale bodo v Komuni predstavili Jernej Marušič - Octex, Miha Milek - Errorist in Januš Luznar - Yanoosh.

Uspešnice "Elvisov" in Tinkare
Elvis Jackson
si želijo uspešno sezono 2009 skleniti in proslaviti v družbi največjih privržencev skupine na velikem samostojnem nastopu. Ob tej posebni priložnosti so se odločili, da bodo vsem poslušalcem pripravili resnično poseben koncertni dogodek, na katerem bodo zaigrali pesmi po izboru oboževalcev - glasovanje za sestavo "setliste" je potekalo na spletni strani skupine.

V Kinu Šiška se obeta koncert Tinkare Kovač z nazivom Če je to vse (po Tinkarini najnovejši skladbi). Tinkara bo na koncertu predstavila repertoar iz novoizdanega albuma The Best Of. Slišali bomo lahko vse Tinkarine uspešnice, ki so nastali v 13 letih njene kariere in so na enem od njenih sedmih studijskih albumov.

"Vesoljski" The Stroj in Animateka
The Stroj
se bo v Kinu Šiška predstavil v ekskluzivnem nastopu s projektom Kymatikon in z novim repertoarjem, ki zajema tudi novi single Laika. Single Laika bo v Kinu Šiška predstavljen točno 52 let po iztrelitvi Sputnika 2 in njegove pasje potnice v vesolje.

Šesta edicija Animateke se bo letos končala v Kinu Šiška, kjer bodo prikazani tudi vsi zmagovalni animirani filmi in filmi s festivalskih delavnic. Prav posebna bo projekcija najnovejšega izdelka Nicka Parka iz studia Aardman Productions Wallace & Gromit: Gre za žemlje ali smrt.

Predvajanim projekcijam bo sledil avdiovizualni koncert o svetlobi in njeni odsotnosti Deceiving Light, ki jo bodo izvedli Eduardo Raon na električni harfi in slovenski artisti vizualij, tandem nejaaka in Luka Umek. Dodatek k dobri zabavi bo še avdiovizualni Projekt MonoPoly v izvedbi artistov Some1Else in Oknai, je zapisal Uroš Bonšek.