The Walkabouts so v Ljubljani redni gostje. Foto:
The Walkabouts so v Ljubljani redni gostje. Foto:
Naslovnica novega albuma zasedbe ne ponuja optimistične podobe. Foto: Walkabouts

Na koncertu so obiskovalci lahko prisluhnili skladbam, ki so jih The Walkabouts nanizali na svoj najnovejši glasbeni izdelek. Album Acetylene je nastal med zadnjimi predsedniškimi volitvami v ZDA in odraža njihovo tedanje počutje, ki ga je vodilni član skupine Chris Eckman označil za mešanico jeze in razočaranja.

Album, poln simbolike in metaforike
Njihovo videnje stvarnosti ob nastajanju albuma je Eckman opisal takole: "Svet okoli nas je veselo drvel v propad. Pesmi, ki sem jih pisal, so bile budnice sebi, če nikomur drugemu. Kar koli sem prebral, slišal in videl, je obdajala črna slutnja apokalipse." Kot zanimivost pa lahko dodamo tudi, da je zasedba skladbi z novega albuma Fuck Your Fear in Coming Up For Air posnela 11. septembra 2004, kasneje pa so ugotovili tudi, da so skladbo Kalashnikov posneli prav na dan, ko so v ZDA dvignili prepoved prodaje jurišnega orožja.

Ustvarjalnost ne pojenja
Kot predskupina so nastopili Transmissionary Six, Eckmanu pa so se na odru seveda pridružili še Carla Torgerson, Glenn Slater, Michael Wells in Terri Moeller. Chris Eckman je lani izdal tudi samostojni album The Black Field, ki ga je izdal pri svoji matični založbi Glitterhouse, ljubitelji zasedbe pa so lahko na prodajnih policah posegli po kompilaciji Shimmers (The Best Of Walkabouts).

Uporniki z razlogom
Organizatorji koncerta so skupino označili za upornike z razlogom, njihov album pa naj bi ponujal drugačen, neobdelan, neposreden in temačen zvok, ki ga bogatijo melodične pesmi zasedbe in ekspresivna vokala Chrisa Eckmana in Carle Torgerson.