Se bo glas Micka Jaggerja razlegal po beograjskem hipodromu? Foto: EPA
Se bo glas Micka Jaggerja razlegal po beograjskem hipodromu? Foto: EPA
The Rolling Stones
The Rolling Stones bi tudi v Beogradu lahko razprodali koncert. Foto: EPA

Srbske ljubitelje starega rocka je novica, da bodo Rolling Stonesi nastopili v Zagrebu, nato pa brez postanka v Beogradu zapustili Balkan, zelo pretresla. Eden izmed srbskih organizatorjev koncertov se je zato odločil Rolling Stonesom predlagati, da bi med 5. junijem (za ta datum je predviden koncert v Zagrebu) in 10. junijem skupina, ko se vrača na nemške odre, zaigrali v srbski prestolnici. Premeteni Srbi skušajo Rolling Stonese prepričati tudi z obljubo o velikem zaslužku. Koncerta na beograjskem hipodromu naj bi se namreč udeležilo do 100.000 ljudi.



Koncert s podporo vlade
Srbi očitno zares verjamejo, da bodo zmogli prepričati Rolling Stonese. Verjamejo celo tako zelo, da si je eden izmed organizatorjev že priskrbel dovoljenje srbske vlade za organizacijo koncerta na beograjskem hipodromu. Pa ne le to, vlado je celo prepričal, da bo prav ona organizator koncerta. Srbski finančni minister Mladjan Dinkić je tako dejal: "Javne družbe bodo na svoje stroške opravile vse priprave na koncert." Minister pa ni povedal, za koliko evrov bi organizacija koncerta prikrajšala srbsko državo, ki si še vedno ni opomogla od političnih pretresov v zadnjem desetletju 20. stoletja.

Morda se srbska vlada s pomočjo pri organizaciji koncerta želi le odkupiti ljudstvu, ki ga je za načrtovani koncert Rolling Stonesov leta 2003 prikrajšala ravno nesrečna politična "zdraha". Rollingi so tedaj koncert odpovedali zaradi umora tedanjega srbskega premierja Zorana Đinđića.