Po Brazilijo so našli čas tudi za Kitajsko. Foto: EPA
Po Brazilijo so našli čas tudi za Kitajsko. Foto: EPA
Rolling Stones
Slišati jih bo mogoče tudi v Grčiji. Foto: Reuters

Ljubitelji rokenrola na Kitajskem bodo tako lahko v glasbi skupine v Šanghaju uživali 8. aprila, glasbeniki pa naj bi nastopili na stadionu, ki sprejme 8.000 ljudi. Vstopnice za koncert so že na voljo, njihove cene pa se gibljejo med 7.800 in 76.000 tolarji. Na Kitajsko bodo prišli po izjemnem koncertu na brazilski Copacabani, kjer jim je prisluhnilo več kot milijon poslušalcev.

Počilo bo tudi v Grčiji
Stonesi bi sicer v Pekingu in Šanghaju morali nastopiti že pred tremi leti, vendar so tedaj koncerte odpovedali zaradi izbruha sarsa. Tudi zdaj pa koncert v Šanghaju še ni dokončno potrjen, saj ga ne najdemo na spletni strani skupine, kamor so pred kratkim dodali tudi nove koncertne datume za Grčijo, Avstralijo in Novo Zelandijo. Kljub temu pa prireditelji na Kitajskem zagotavljajo, da se bo koncert v Šanghaju zagotovo zgodil.

Na svetovni turneji rockerji trenutno predstavljajo svoj prvi studijski album po osmih letih, ki so ga naslovili A Bigger Bang (Večji pok). V njem so se Stonesi, kar zanje sicer ni značilno, lotili tudi nekoliko bolj političnih tem, od izida septembra lani pa je album že postal prodajna uspešnica.