Evropski del turneje bo skupina začela v Barceloni. Foto: EPA
Evropski del turneje bo skupina začela v Barceloni. Foto: EPA
Keith Richards
Keith Richards se je poškodoval 27. aprila na Fidžiju. Foto: EPA

Zaradi poškodbe kitarista Keitha Richardsa je namreč legendarna skupina prestavila prvih 15 koncertov evropskega dela svoje turneje, med katerimi je tudi nastop v Zagrebu. Evropski del turneje A Bigger Bang, ki bi se moral začeti 26. maja v Barceloni, se bo po besedah tiskovnega predstavnika skupine LD Communications začel julija, natančni datumi pa bodo objavljeni v prihodnjih dneh.

A Bigger Bang se bo začel kasneje v ...
Tako bodo morali nekaj več kot mesec dni počakati oboževalci skupine v Barceloni, Madridu, Bruslju, Parizu, Bergnu, Horsensu, Goeteborgu, Sankt Peterburgu, na Brnu, v Varšavi, v avstrijski prestolnici, v Milanu, Atenah in v že omenjenem hrvaškem glavnem mestu.

62-letni kitarist Richard se je najprej poškodoval ob padcu s kokosove palme konec aprila na Fidžiju, kjer si je privoščil nekaj dni počitka. Kasneje se je zapletel še v nesrečo z vodnim skuterjem in pri tem utrpel poškodbe glave, zaradi česar so ga v Novi Zelandiji tudi operirali. V teh dneh so se namreč glasbniki potepali na turneji na vzhodni polobli, v Novo Zelandijo in še prej Avstralijo so se podali iz Kitajske.