S koncerta skupine v Bostonu. Foto: EPA
S koncerta skupine v Bostonu. Foto: EPA
NFL
Ameriški nogomer bodo začinili tudi z rockom. Foto: EPA
Janet Jackson, Justin Timberlake
Njun nastop leta 2004 so si zapomnili mnogi. Foto: EPA

V okviru Super Bowla, ki je najpomembnejša tekma sezone v ameriškem nogometu, bo potekal namreč tudi koncert legendarnih rokerjev, ki se ga bo lahko udeležilo dva tisoč ljubiteljev glasbe. Ti bodo Stonesom 5. februarja lahko prisluhnili kar na igralni površini nogometnega stadiona v Detroitu, ker pa bodo na začetek koncerta morali čakati v tunelu, ki vodi na igrišče, na igrišče bodo morali priti in z njega oditi čim hitreje, za sedeže pa ne bo poskrbljeno, so organizatorji menili, da bi bila udeležba na koncertu za starejše prenaporna.

Edinstveni športno-glasbeni dogodek
Vendar pa so se nato premislili, saj so, kot je poudaril predstavnik ameriške Nacionalne nogometne lige (NFL) Brian McCarthy, želeli možnost sodelovanja na bržkone enkratnem dogodku omogočiti vsem, ki si to želijo. Ko smo odkrili, da so si dogodek želeli obiskati tudi starejši od 45 let, smo se odločili, da bo edina meja, ki jo bomo postavili, da morajo biti vsi, ki lahko kupijo karte, starejši od osemnajst let, navzgor pa meje nismo postavili, še dodaja McCarthy. Predstavniki NFL-ja Super Bowl in predvsem koncert, ki se bo zgodil v okviru tega velikega športnega dogodka, že zdaj oglašujejo kot nekaj edinstvenega in vsem srečnežem, ki bodo prišli do vstopnic zagotavljajo, da bodo prestižni dogodek videli iz povsem nove in unikatne perspektive.

Najstarejši bi bili glasbeniki
Kot zanimivost lahko omenimo, da bi, če bi obveljala prva odločitev organizatorjev, bili prav vsi v občinstvu mlajši od glasbenikov na odru, saj je najmlajši član zasedbe Rolling Stones star 58 let, njihova skupna starost pa je 246 let. Sicer je Super Bowl tudi eden najbolj gledanih televizijskih prenosov, na njem pa smo tudi prejšnjih letih lahko videli vrsto znanih glasbenikov. Lani je tako za glasbo poskrbel nekdanji Beatle Paul McCartney, verjetno nekoliko bolj pa si je najširša javnost zapomnila nastop Janet Jackson in Justina Timberlaka, ki sta občinstvo ogrevala leta 2004.