Rock kot recept za vlivanje nove energije ... Foto: EPA
Rock kot recept za vlivanje nove energije ... Foto: EPA
DJ Tiesto
Dvodnevni festival bo glasbo prinesel tudi v New Orleans. Foto: EPA

Vodilni član skupine Trent Reznor obljublja, da bodo z industrijskim rockom vlili novo energijo v vse, ki v mestu, pred meseci prizadetem v orkanu Katrina, pomagajo odpraviti posledice neurja. NIN bodo največji zvezdniki festivala Voodoo Music Experience, ki se ga bodo (povabljeni) reševalci udeležili brezplačno.

New Orleans še živi
Festival, ki sicer tradicionalno poteka v New Orleansu, so letos zaradi razdejanja, ki ga je za sabo pustila Katrina, preselili v Memphis, na pobudo Reznorja pa bo delno le potekal tudi v New Orleansu, kjer bodo v soboto v glasbi nekaj sprostitve našli tudi tisti, ki pomagajo žrtvam orkana. Festival smejo obiskati tudi tisti, ki so vstopnice kupili do 22. septembra, ostali sedeži pa so rezervirani za reševalce. V pogovoru za medije je Reznor dejal, da je s tem, ko je dosegel, da bo festival, čeprav delno, le potekal v New Orleansu, želel javnosti poslati sporočilo, da mesto še vedno živi.

Koncert za obnovo mesta
Na festivalu bodo nastopili tudi Queens of the Stone Age, veterani punka New York Dolls in nizozemski didžej Tiesto. Organizatorji bodo prihodek od koncerta, ki bo v nedeljo sledil v Memphisu, namenili obnovi New Orleansa, računajo pa, da bodo zbrali več kot milijon dolarjev. Reznor, ki je skoraj 15 let živel v New Orleansu, še danes pa ima tam v lasti snemalni studio, dodaja, da je že to dovolj za njegovo sodelovanje, s skupino pa bo nastopil tako v New Orleansu kot tudi Memphisu.