Foto:
Foto:
Princev Musicology je bil očitno zadetek v črno.

Čeprav eni najvplivnejših glasbenih zvezd 20. stoletja (skoraj) nihče ne odreka pevskega talenta, so njeni igralski podvigi pogosto kamen spotike. Žirija spletne revije Blender je mnenja, da je za njen vsakokratni polom – poleg pomanjkanja talenta – še najbolj krivo to, da ji producenti vedno namenijo vlogo seksi fatalke, ki ji, v nasprotju z »resničnim« življenjem, preprosto ne leži.
Najbolj zgovoren je morda podatek, da je Madonna v tem »tekmovanju« premagala celo pregovorno slabe Spice Girls, Britney Spears in Jona Bon Jovija.

In najbolj pridno so v 2004 služili ...
Sama Madonna se na tovrstne kritike verjetno požvižga – v tolažbo ji je lahko podatek, da je nesporna zmagovalka na domačem teritoriju. Njena turneja Re-Invention je v letošnjem letu prinesla zaslužek in sprožila večje povpraševanje po kartah kot kateri koli drug glasbeni dogodek. 55 razprodanih koncertov je pevki prineslo zajetnih 125 milijonov dolarjev, kar pomeni več kot dva milijona za vsak večer nastopanja.

Na drugem mestu med koncertnimi zaslužkarji je bil, presenetljivo, skoraj od mrtvih vstali Prince. Turnejo Musicology, ki je pevcu prinesla 90 milijonov, je letos videlo več ljudi kot kateri koli drug koncert. Bronasto medaljo bi pobrala country zvezda Shania Twain, v prvo peterico pa pridejo še Simon & Garfunkel in Metallica.

Največji koncert leta je bil tradicionalni tridnevni koncert v londonskem Hyde Parku; nastopajoči, med katerimi so bili tudi Red Hot Chili Peppers in James Brown, so na zelenico privabili kar 258.000 ljudi.