Odprtje dogodkov je pripadlo filharmonikom. Foto: Slovenska filharmonija
Odprtje dogodkov je pripadlo filharmonikom. Foto: Slovenska filharmonija
Pobudnik dogajanj Primož Lorenz. Foto: RTV SLO
V projektu sodelujejo tudi Rožmarinke.

Na koncertu, ki so ga priredili v stolnici, so obiskovalci lahko prisluhnili delom Smetane, Brahmsa, Hačaturjana in Prokofjeva. V okviru Poletja v Stari Ljubljani se bo do konca avgusta zvrstil cel niz prireditev, ki so namenjene kulturnemu oživljanju mestnega središča. Veliki finale pa bo petdnevna prireditev Noč v stari Ljubljani (24.-28. 8.).

Prvi mesec bodo slišani:
Julija se bodo na različnih prizoriščih po starem ljubljanskem mestnem jedru zvrstili koncerti kvarteta flavt Akademije za glasbo, slovaške instrumentalne skupine Musa Ludens, kvinteta klarinetov profesorjev in študentov ljubljanske glasbene akademije, baritonista Juana Vasleta in pianistke Jelene Boljubaš, šansonjerke Sonja Lovrenčič in kvarteta Rožmarinke.

Drugi mesec se predstavljajo:
V avgustu bodo ljubljansko kulturno ponudbo bogatili kitarski duo Črnobelo, zbor Les petits chanteurs l'abbaye de Montmartre, pianistka Anja German, dramska igralka, slikarka in vokalistka Meta Vranič, deški zbor M. I. Glinka iz St. Peterburga, pianist Jan Sever in organist Boris Dolinar.

Tudi letos bo festival spremljal slikar Zmago Modic, ki bo na svoja platna skušal prenesti različne dogodke, ki se bodo vrstili po prestolnici.

Tudi na pot po Sloveniji
V okviru projekta Imago Sloveniae - Podoba Slovenije pa se bo vrsta umetnikov (Orkester Slovenske filharmonije, kvartet Rožmarinke, slovaška skupina za staro glasbo Musa Ludens, deški zbor M.I. Glinka iz St. Peterburga, New Swing Quartet, trobilni ansambel Slovenske filharmonije in harfistka Mojca Zlobko Vajgl v duetu z violinistom Miranom Kolblom) podala tudi na koncertno pot po slovenskih krajih.