Zach Braff rad prisluhne dobremu rocku. Foto: EPA
Zach Braff rad prisluhne dobremu rocku. Foto: EPA
Coldplay Zacha Braffa še nikoli niso razočarali. Foto: Reuters

Izbor glasbe za film Stanje zamaknjenosti je bil pred dvema letoma nagrajen z oskarjem za filmsko glasbo, del režiserjevega snovanja filma The Last Kiss pa vključuje novačenje zares uglednih imen iz sveta glasbe. Gledalci filma bodo tako lahko prepoznali melodije, ki so jih spisali Coldplay, Snow Patrol, Fiona Apple, Rufus Wainwright in Athlete, če naštejemo le tiste, glasbenike, katerih delo prepoznajo tudi ne najvestnejši zasledovalci dogajanja na glasbeni sceni. Med manj znanimi izvajalci, ki pa jim lahko tudi vključitev v Braffov novi film, pomaga pri naboru novih oboževalcev, pa najdemo Aimee Mann, Turina Brakesa, britansko skupino Remy Zero, Raya Lamontagna in Rachael Yamagato.

Zach Braff prisega na Coldplay
Glasbeni poznavalci precej nestrpneje kot glas Chrisa Martina iz skupine Coldplay, ki bo tokrat prepeval skladbo Warning Sign, pričakujejo javnosti še nikoli predstavljeno skladbo Paperweight, delo posebej za to priložnost ustvarjenega dua, v katerem najdemo Joshuo Radina ter pevko in igralko Schuyler Fisk. Uvrstitev Radinovega imena med 'gostujoče glasbenike' v Braffovem filmu je povsem logična. Ravno Braff je svojemu prijatelju pomagal zagnati glasbeno kariero. Diplomirani slikar namreč nikoli ni niti resno razmišljal o karieri glasbenika, a je bila Braffu ena njegovih skladb (Winter) tako všeč, da jo je vključil v televizijski šov Scrubs, pri katerem je sodeloval. Braff je očitno odkril talent, saj so se po predstavitvi pesmi začele vrstiti ponudbe za 'odkup' Radinove glasbe.

Leta 2004 Braff ni udaril mimo
Sicer pa pogled na 'zmagoviti' album iz leta 2004 razkrije, da je Zach Braff očitno velik ljubitelj zasedbe, ki je okoli leta 2000 'prerodila' britpop. Govorimo seveda o skupini Coldplay, za katere pesem Don't Panic je Zach Braff presodil, da ustreza scenariju filma Stanje zamaknjenosti. Samo v ZDA so prodali kar 1,2 milijona albuma, na katerem so med drugim tudi pesmi Paula Simona (The Only Living Boy in New York) ter skupin The Shins in Frou Frou.

The Last Kiss je komična drama o paru, katerega slogo utegnejo uničiti (ne)smiselni strahovi. Zach Braff v filmu po scenariju Oaula Haggisa tudi igra, na platnu pa se pojavijo tudi Casey Affleck, Jacinda Barrett, Rachel Bilson, Blythe Danner in Tom Wilkinson.