Letošnja, 57. izvedba sejma bi se morala začeti konec marca, prestavili pa so jo na začetek maja. Foto: EPA
Letošnja, 57. izvedba sejma bi se morala začeti konec marca, prestavili pa so jo na začetek maja. Foto: EPA

Sejem, ki ga vsako leto obišče okoli 30.000 ljudi, bi moral potekati od 30. marca do 2. aprila. Kot so organizatorji zapisali na spletni strani, bodo sejem po novem pripravili v času od 4. do 7. maja. Na spletni strani sejma je mogoče še prebrati, da bodo več informacij, povezanih z zamikom, sporočili v kratkem.

Sorodna novica Sedma smrtna žrtev koronavirusa v Italiji

Na mednarodnem sejmu otroških knjig v Bologni se vsako leto zberejo številni avtorji, ilustratorji, prevajalci, knjigotržci, založniki in drugi, ki bedijo nad knjigami za najmlajše bralce. Dogodek omogoča vpogled v smernice na področju otroške in mladinske književnosti. Na njem se zvrstijo podelitve mednarodnih nagrad ter strokovni program za založnike, avtorje, ilustratorje in mentorje branja.

Bolonjski sejem otroških knjig je že od leta 1963 vodilni mednarodni dogodek za založnike na tem področju. Vsako leto se na njem predstavlja več kot 1400 razstavljavcev. Dogodek je namenjen predvsem sklepanju poslov, obišče pa ga okoli 30.000 ljubiteljev knjig za mlade in najmlajše bralce.

Sejem vsako leto spremlja tudi obsežen spremljevalni program, ki ga sestavljajo razna srečanja, okrogle mize, predavanja, podelitev nagrad in že omenjena razstava ilustracij z vsega sveta.