J. K. Rowling je avtorica ene največjih knjižnih uspešnic, zgodb o Harryju Potterju, s katerimi se je vpisala med najbogatejše Britance in najpremožnejše pisatelje na svetu. Foto: AP
J. K. Rowling je avtorica ene največjih knjižnih uspešnic, zgodb o Harryju Potterju, s katerimi se je vpisala med najbogatejše Britance in najpremožnejše pisatelje na svetu. Foto: AP

Pisateljica se je v času, ko zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa doma po svetu ostaja na milijone otrok, odločila zagnati novo platformo, na kateri se prepletajo različne vsebine iz njenih knjig o čarovniku Harryju Potterju.

S platformo Harry Potter at Home si želi avtorica najbolj prodajane knjižne serije v zgodovini popestriti vsakdan oboževalcem njenega čarovnega sveta na Bradavičarki, med drugim z dostopom do e-knjig, iger in videov.

Na strani so tako trenutno dostopne sestavljanke, kvizi ter druge igre in videi o tem, kako narisati like, ki se pojavljajo v knjigah. Uporabniki strani se lahko prijavijo tudi na tedenski obveščevalnik in se seznanjajo z novostmi.

Dostopna je tudi prva knjiga iz serije
54-letna britanska pisateljica je na strani ponudila tudi povezavo do prve knjige iz serije o mladem čarovniku Harry Potter in kamen modrosti, ki je dostopna kot e-knjiga in zvočna knjiga v več jezikih, še piše na uradni spletni strani J. K. Rowling.

Sorodna novica 20 let Harryja Potterja: čarovnik, ki je sprožil bralsko revolucijo

Idejo za serijo knjig o Harryju Potterju je J. K. Rowling dobila leta 1990. Pisanje prve knjige z naslovom Harry Potter in kamen modrosti ji je vzelo pet let, še nadaljnji dve leti pa sta pretekli, da je avtorica po številnih zavrnitvah končno našla založnika. Knjiga Harry Potter in kamen modrosti je pri založbi Bloomsbury izšla 26. junija leta 1997. Zadnji, sedmi roman o Harryju Potterju je izšel leta 2007. Romani so bili doslej prodani v več kot 500 milijonih izvodov. Po seriji so nastali tudi filmi. Med zvezde je filmska saga izstrelila tudi mlade igralce Daniela Radcliffa (Harry Potter), Emmo Watson (Hermiona Granger) in Ruperta Grinta (Ron Weasley).