Natančen program festivala Živa književnost si lahko pogledate tukaj.

Prizorišče pred Škucem v Stari Ljubljani bodo do 5. septembra zavzemali književni pogovori, avtorska branja in koncerti.

Vanessa Martínez Rivero in Shaun Banks bosta odprla letošnji festival Živa književnost pred Škucem. Foto: Škuc
Vanessa Martínez Rivero in Shaun Banks bosta odprla letošnji festival Živa književnost pred Škucem. Foto: Škuc

Festivalsko dogajanje bo drevi ob 20. uri odprla Vanessa Martínez Rivero iz Peruja, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbel Idrijčan, ki deluje pod umetniškim imenom Shaun Banks. Gostili bodo tudi literarna ustvarjalca Javierja Bozalongo iz Španije in Ignacyja Karpowicza iz Poljske, piše na spletni strani Škuca.

Galicijsko-slovenska naveza
Domači in galicijski pesniki in pesnice bodo predstavili enotedensko mednarodno sodelovanje. Medsebojno bodo prebirali poezijo, ki so jo na pesniško-prevajalski delavnici vzajemno prevedli v svoje jezike. Nastopili bodo Yolanda Castano, Jesus Castro Yanez, Maria Lado, Veronika Dintinjana, Barbara Jurša in Gašper Malej.

V okviru festivala se bodo na odru zvrstili še domači literati Vlado Vrbič, Matjaž Lunaček, Alja Adam in Natalija Milovanović ter razgrnili svojske poetike, pripovedne tehnike in esejistična razmišljanja. Ob njih pa bodo nastopili glasbeniki različnih žanrov, poleg Shauna Banksa še Joži Šalej, _kašmir_, Primož Vidovič, Quentin Drouet, Resnik/Šalamon duet, Trio Tjaša&Miha&Dani in Eneja a Marok.

Razpored spremljevalnega programa O'živela knjiga najdete tukaj.

Skrb za ustvarjalnost podmladka
Vsakodnevno od 18. ure dalje bo potekal spremljevalni program O' živele knjige, s katerim želijo organizatorji razvijati ustvarjalnost otrok in mladostnikov ter spodbuditi njihovo zanimanje za branje. Na ogled bodo lutkovne predstave, udeležiti se bo mogoče delavnic kreativnega pisanja in drugih ustvarjalnih delavnic, pravljičnih druženj in predstavitev knjig ter prisluhnili radijski igri, so še navedli pri Škucu.