Beigbeder je gostoval na knjižnem sejmu v Ljubljani leta 2015, ko je bila v središču Francija. Foto: EPA
Beigbeder je gostoval na knjižnem sejmu v Ljubljani leta 2015, ko je bila v središču Francija. Foto: EPA

Policija je danes pridržala francoskega pisatelja knjižnih uspešnic Frederica Beigbederja, so za tiskovno agencijo AFP povedali na francoskem tožilstvu, kjer pa niso navedli razloga za aretacijo. Tožilec Rodolphe Jarry je dejal le, da prijetje 58-letnega pisatelja ni povezano z mamili, kar je bil glavni sum, saj je bil Beigbeder leta 2008 aretiran v Parizu zaradi uživanja in posedovanja kokaina.

58-letnega pisatelja, znanega po uspešnicah, kot sta Oona & Salinger, Ljubezen traja tri leta in 2.999 sit, je pridržala policija v francoski Baskiji. Po poročanju portala Franceinfo naj bi aretacijo sprožila obtožba posilstva, vložena proti pisatelju letos poleti. Po poročilih naj bi ženska po sporazumnem srečanju v hotelski sobi trdila, da je temu iste noči sledilo srečanje brez privolitve.

Sorodna novica Beigbeder: 13. november bo vplival na vse plati življenja

Beigbeder je v začetku letošnjega leta dejal, da se je njegov življenjski slog popolnoma spremenil, odkar živi s svojo tretjo ženo in tremi otroki v Guetharyju, vasi s 1350 prebivalci na baskovski obali.

"Pariz sem zapustil pred tremi leti, da bi odletel stran od onesnaženosti, stresa, samouničenja, norosti in hitrosti mesta. Ni mi žal. Ker sem zaprt v hiši s pogledom na morje, plažo, vrt in bazen, sem najsrečnejši zapornik na svetu. Želel bi si odgovoriti, da cele dneve berem, pišem in poslušam inteligentne ljudi, a to ne bi bilo res. Imam tri otroke: dve, štiri in dvajset let. Ni mi ostalo časa za ustvarjanje in zelo me je sram in počutim se krivega, ker sem to rekel, vendar sta bila to najsrečnejša dva meseca v mojem življenju. Zaprli so me s tremi otroki in ženo z izgovorom, da ne naj počnem ničesar drugega kot kuham, se igram, poučujem in skrbim za družino," je v intervjuju sredi leta 2020 dejal za portal Asymptote Journal.