To sta dvojec, v katerem sta kitarist Csaba Palotai in bobnar Steve Arguelles, ter glasbeniki, ki so se združili za projekt Debussy Now. Obe zasedbi sta pri založbi BMC izdali nova albuma.

Kot so ob današnjem koncertu zapisali v Cankarjevem domu (CD), bi po vsej verjetnosti francoski skladatelj Claude Debussy pozdravil zamisel, da bi njegova dela 150 let pozneje "prenesli umetniki, ki niso poznali meja". Navsezadnje si je, kot so pojasnili v CD-ju, tudi sam kot znanilec glasbenega impresionizma prizadeval za to.

Za sodobno izvedbo oz. projekt Debussy Now! so poskrbeli harfistka Anastasia Razvalyaeva, pevka Veronika Harcsa ter kitarist in oblikovalec zvoka Marton Fenyvesi, ki so ustvarili sodobne prepise najboljših Debussyjevih šansonov, v katerih je vse mogoče. Ta dela, ki jih je skladatelj napisal na pesmi Paula Verlaina in drugih pesnikov, so zaradi zračnosti harfe in bolj razglašene vokalne tehnike kot v klasičnem petju videti v drugi luči, medtem ko z živimi elektronskimi učinki gredo skozi resnično spremembo paradigem.

Csaba Palotai in Steve Arguelles se bosta predstavila s projektom Cabane Perchee, ki v francoskem prevodu pomeni hiša na drevesu. Za kitarista Palotaija, ki živi in dela v Franciji, je ta beseda dala izhodišče za njegov novi duo projekt s starim kolegom glasbenikom, bobnarjem Argüellesom.

"Ta čudna zgradba med listjem – čeprav je konstrukcija, ki jo je naredil človek – še vedno daje iluzijo, da človek ni tekmovalec narave, ampak sestavni del živega sveta." Romantično, divje razpoloženje prikliče otroštvo. Vključuje še madžarski roman Thorn Castle in film Call of the Wild ter tudi klavirske skladbe Bartokovega Mikrokozmosa," so besede Palotaija povzeli v Cankarjevem domu.