Dogodki se bodo vrstili v sami stavbi centra in v Parku izbrisanih. Organizatorji so med drugim pripravili tudi skupnostni piknik.

V primeru dežja bodo dejavnosti prilagojene in bodo potekale v Centru Rog.

Na programu Dneva soseda so med drugim vodeni ogledi stavbe in devetih proizvodnih labov centra. Odprta bodo tudi vrata projektnih studiev. Svoj program je pripravila tudi knjižnica Rog.

Prvi Dan soseda se je začel ob 9.00 z jutranjo jogo in vadbo v naravi, športne aktivnosti od namiznega tenisa do badmintona in balinčkanja pa bodo na voljo ves dan.

Obiskovalce vabijo tudi različne delavnice, ki bodo potekale pod vodstvom mentorjev Centra Rog. Na voljo je vse od pletenja skupnostne preproge in tekmovanja z avtomobilčki do izdelovanja ogrlic za drevesa, imenskih ploščic za hišne ljubljenčke, portretov na keramičnih ploščicah in semenskih bombic.

S svojim programom se bodo predstavile tudi številne organizacije, ki delujejo v neposredni bližini Centra Rog: Društvo študentov medicine z delavnico prve pomoči, Klekljarsko društvo Ljubljana, klekljarski krožek z OŠ Ledina, trgovina SEMpaTJA, Pevski zbor MPZ Količani, MC ULCA, humanitarno društvo Nikoli sam, Cona Cent'r, Plesna šola Fredi, Društvo zelenih nadzornikov Ljubljane, Univerza za tretje življenjsko obdobje, Cukrarna in Mala ulica.

Na Dnevu soseda je poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo, saj so v Centru Rog v preteklih dneh zvarili sto litrov kombuče različnih okusov, v kuharskem labu pa so pekli dobrote. Ob 13. uri se bo tako začel skupnostni piknik, h kateremu lahko prispevajo tudi vsi obiskovalci, ki bodo prinesli kaj za pod zob.

Dan soseda se bo okoli 20. ure zaključil v ritmih DJja Sunny Suna, ki bo za glasbo skrbel sicer ves popoldan.