Razstava v Princess Beatrix House združuje dela znanih umetnikov iz ZDA in drugod. Preproga Eve Petrič je izdelana iz tibetanske volne in ročno narejena v Nepalu. "Zasnovana je na moji analogni črno-beli fotografiji iz opusa Gray Matter - language of shadows, za katerega sem leta 2010 dobila prestižno nagrado Vordemberge Gildewart Grant," je sporočila umetnica.

Razstava ponuja pogled na to, kako izdelovalca preprog, Equator Productiona in BravinLee Editions, ki sta razstavne artefakte tudi izbrala, združujeta ustvarjalni proces umetnikov, dekorativne umetnosti in obrtniške produkcije.

Equator Production, ki jo je leta 1985 ustanovila nemška umetnica Petra Singh, si prizadeva za ponovno oživitev področja umetnosti, ki je bilo pred 30 leti v zatonu.

Ob indijskih in nepalskih preprogah kot izhodiščih za nova umetniška dela so se po naročilu in izboru Petre Singh z izzivom spopadli sodobni umetniki Rosemarie Trockel, Walter Dahn, Jiri Georg Dokoupil, Felix Gonzalez-Torres, Joseph Kosuth, Peter Nagy, Rob Scholte, Donald Baechler in drugi. V zadnjih letih je Petra Singh to začetno skupino umetnikov razširila še z drugimi, med katerimi je tudi Eva Petrič.