Naslov je "nekakšen kontrapunkt lanski ediciji Makrokozmos, ki se je obračala v neizmerno, oddaljeno slehernemu človeku", pravijo organizatorji. Mednarodno uveljavljeni umetniki bobo predstavili izvirne projekte na presečišču znanosti, tehnologije in sodobne umetnosti, ki govorijo o naši prihodnosti, svobodi, žuželkah, rastlinah, alternativnih možnostih komunikacije ter skritih virtualnih svetovih.

Festivalsko dogajanje bo potekalo na številnih lokacijah, kot so Borov gozdiček Nova Gorica, Gorica, Mostovna, oljčnik v Šempasu, Konferenčna dvorana Kulturnega Doma Šempas, prireditveni prostor pri Kulturnem domu Šempas in atelje BridA.

Katarina Radaljac in Uršek Slivšek bosta vodili delavnico na prostem Po poteh medvrstne komunikacije, Boštjan Perovšek bo imel kvadrofonski koncert s spremljajočo svetlobo z naslovom Zvočna prepletanja V5.6, pri KUD BridA bodo vodili delavnico na prostem Brezbesedna komunikacija, sledili pa bodo še drugi dogodki.

Letošnje leto prinaša nekaj festivalskih novosti; edicija je postala čezmejna, denimo s projektom Audiobus, ki bo peljal po Gorici. Novost je tudi kuratorska razstava Pomolzi me s pogledom, ki jo kurira Špela Lutman, predstavlja pa ustvarjalko mlajše generacije Veroniko Hozjan. Med umetniškimi projekti po besedah organizatorjev velja izpostaviti projekt Jaz, fikus umetnice Špele Petrič, ki je bil med drugim prejel častno omembo na letošnji Ars Electronici v Linzu.

Omenili so tudi prihajajoče gostovanje kolektiva BridA v nemški EPK 2025, Chemnitzu. Gre za prvo mednarodno povezavo med dvema EPK 2025. "Prvi smo, ki smo vzpostavili takšen projektni most, ki se bo v prvem koraku realiziral že zelo v kratkem. Potujemo namreč že čez slabih 14 dni, na gostovanje pa se odpravljamo na povabilo organizacije Klub Solitaer ob podpori EPK Chemnitz 2025," so zapisali.