Tokrat sodeluje s serijo To Move the Sun and Earth Away Jošta Dolinška v sekciji Curiosa, v kateri se predstavlja 15 izbranih še neuveljavljenih avtorjev.

Sejemska sekcija Curiosa je namenjena neuveljavljenim avtorjem, ki "izkazujejo izviren pristop do fotografskega medija". Kuratorica je Shoair Mavlian, direktorica mednarodne platforme Photoworks, ki se zavzema za fotografe na začetku njihove kariere. Shoair Mavlian bo v sklopu sejma vodila tudi vrsto pogovorov, na katerih bo poglobljeno predstavila dela izbranih umetnikov.

"Elitni izbor Curiose bo na sejmu Paris Photo tudi tokrat deležen posebne medijske pozornosti, zato smo v Galeriji Photon izjemno veseli, da so za tako pomembno predstavitev izbrali Jošta Dolinška, ki ga v Photonu že dve leti intenzivno podpiramo v tej začetni fazi njegove kariere," pa so zapisali v galeriji.

Jošt Dolinšek (1997) je vizualni umetnik, ki se ukvarja z umetniško fotografijo. Leta 2020 je diplomiral iz psihologije na Univerzi v Ljubljani, trenutno pa je na podiplomskem študiju fotografije na Academy of Art and Design v švedskem Göteborgu.

Ustvarja dolgoročne projekte, v katerih raziskuje vizualno izkušnjo okolja in svoj odnos do nje. Zanimajo ga različni pristopi do fotografske umetnosti, ki jo združuje z drugimi mediji. Za svoje delo je prejel prvo nagrado na natečaju Drugačni svetovi leta 2020, istega leta se je prav tako uvrstil v ožji izbor festivala Athens Photo Festival, leta 2019 pa je bil med izbranci mednarodno priznane foto platforme Parallel, še piše v sporočilu za javnost.