Nokturnal je eno najbolj kakovostnih del celotnega kitarskega repertoarja. Ob njem prepletajo večer meditativnih razpoloženj in lahkotnih plesnih oblik dela skladateljev, ki so bili tudi kitaristi – zazvenela bo denimo praizvedba neoromantično zastavljene skladbe Nejca Kuharja z naslovom Memory Lanes. Cerkovnik bo predstavil še dela Atanasa Ourkouzounova, Agustina Barriosa Mangoréja in Giulia Regondija.

Jure Cerkovnik je mlad slovenski klasični kitarist z razmahnjeno mednarodno dejavnostjo. Po navedbah na spletni strani Cankarjevega doma je bila avstrijska prestolnica odločilna za njegovo umetniško formacijo, saj je leta 2013 diplomiral na tamkajšnji univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v razredu Alvara Pierrija. Sledilo je izpopolnjevanje v razredu Andersa Miolina v Zürichu na tamkajšnji visoki šoli za umetnost, kjer od leta 2016 deluje v različnih pedagoških vlogah.

Koncertiral je po številnih evropskih državah in v Aziji, sodeloval na različnih specializiranih festivalih. Med njimi so kitarski festivali na Dunaju, v Zagrebu, Zürichu, Luzernu, Sarajevu, Acerri in mednarodni festival kitare v Postojni. V letih 2018 in 2019 je nastopil na turneji na Japonskem in v Tajvanu, februarja 2017 pa je debitiral na solističnem recitalu v Koncertni hiši, osrednjem dunajskem glasbenem prizorišču.