Recital, ki bo tudi v neposrednem prenosu prek DSP-jeve Facebookove strani, bo pospremljen tudi z zbiranjem prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo namenili eni od humanitarnih organizacij, ki pošiljajo pomoč na prizadeta območja in v begunske centre.

Prostovoljne prispevke bo mogoče nameniti neposredno na dogodku ali na TRR DSP-ja na številki SI56 0201 0001 0240 256 z namenom nakazila donacija recital.

Na recitalu bodo nastopili Jana Bauer, Mateja Gomboc, Nataša Konc Lorenzutti, Majda Koren, Zlatko Kraljić, Marko Kravos, Nina Mav Hrovat, Maša Ogrizek, Sebastijan Pregelj, Andrej Rozman - Roza, Cvetka Sokolov, Anja Štefan, Peter Svetina, Janja Vidmar in kitarist Anton Lorenzutti. Naslov recitala so si izposodili prav pri verzu Anje Štefan Je dolga, dolga prašna pot.

Recital pripravlja sekcija za otroško in mladinsko književnost pri DSP-ju v sodelovanju z Javno agencijo RS za knjigo (JAK), Slovenskim centrom PEN, slovensko sekcijo Mednarodne zveze za mladinsko književnost (IBBY), društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS ter revijo Otrok in knjiga.

Recital je združen z zaznamovanjem mednarodnega dneva knjig za otroke 2. aprila. V primeru slabega vremena bo drevišnji recital v prostorih Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12.