V sklopu festivala bodo ob četrtkih pripravili še tri glasbene in en pogovorni dogodek.

V uvodnem večeru bo kot prvi nastopil izraelski instrumentalni trio Tatran, za njim bo na oder prišla domača skupina Eating Sports. Tatran veljajo za prelomno skupino na glasbeni sceni Tel Aviva. Združujejo klasično strukturo kitare, basa in bobnov z novim pristopom h glasbi in zvoku ter uporabljajo širok nabor učinkov in zvočnih manipulacij, tako akustičnih kot elektronskih, piše v sporočilu za javnost.

Eating Sports se zgledujejo po različnih žanrih, v skupini pa so glasbeniki, ki se udejstvujejo tudi pri drugih projektih, med drugim v kombozasedbah Zlatka Kaučiča.

Festival JEFF že skoraj dve desetletji v poletnih večerih ponuja neobičajne glasbene izkušnje v sicer mirnih kotičkih starega Kopra. Prihodnji četrtek bodo na njem organizirali okroglo mizo o performativni umetnosti in sejem gramofonskih plošč.

Zatem bo 21. julija nastopil dunajski ABEL Marton Nagy's Cosmos Band, ki po pojasnilih KŠOK-a združuje rock, fusion in džezovske ritme. Četrtega avgusta se bo na Martinčevem trgu predstavila tolkalna zasedba The Stroj.

Festival se bo sklenil 11. avgusta v atriju pretorske palače. Kot prva se bo predstavila hrvaška noise-rockovska skupina Nemeček, ki na poseben način interpretira ljudsko glasbo. Za konec bosta svoj zvočni projekt izvedla Nina Virant in Ansambel za preužitek.