Gre za enega izmed jubilejnih projektov, ki jih pripravlja Pionirski dom, v katerem je bilo, kot so spomnili, v šestih desetletjih delovanja v različne programe vključenih več kot 100.000 otrok in mladostnikov.

Pionirski dom že od svojih začetkov v središče postavlja otroka, njegov razvoj in ustvarjalnost, zato naslov razstave Ustvarjalni otrok "zajema bistvo našega zanimanja", so poudarili v Pionirskem domu. Fotografije na Jakopičevem sprehajališču obiskovalca razstave popeljejo skozi večplastno delovanje Pionirskega doma. Pod razstavo se podpisuje Iztok Amon, mentor v Pionirskem domu na področju pedagoškega dela in umetniških predstavitev.

Celoletno praznovanje bodo v Pionirskem domu sklenili jeseni, za 9. november napovedujejo interaktivno glasbeno-gledališko predstavo A ME SLIŠIŠ !?!, ki jo bodo uprizorili v Festivalni dvorani. Predstava izpostavlja perečo problematiko komunikacije z digitalnimi orodji ter vse pasti in prednosti tovrstnega sporazumevanja, so še sporočili iz Pionirskega doma.