Kiko Dinucci prihaja iz Guarulhosa v zvezni državi Sao Paulo. Je ustanovni član zasedbe Meta Meta – v kateri deluje tudi pevka Jucara Marcal – in skupine Passo Torto. Njegov koncert v Ljubljani bo del evropske turneje, v okviru katere je konec minulega tedna nastopil tudi na nizozemskem festivalu Le Guess Who.

Kitarista in skladatelja v enaki meri navdihujejo tako Joao Gilberto in skupina Fugazi kot afriška polifonska glasba in rojstno mesto Sao Paulo, so ob njegovem gostovanju zapisali v Cankarjevem domu. Album Rastilho je po njihovi oceni "apokaliptična samba", ki jo zaznamujeta glasbenikova ponotranjena kitarska igra in surov vokal.

"Iz gostujočih umetnikov izvabi presenetljivo pestrost, od divjega zaklinjanja do razburkanega zbora sambe – Rastilho je odet v odmeve in odjeke z 'napakami', kot so praskanje z nohti, prasket, sopihi, hropot ter zvok strun, ki udarjajo po prečkah – linije, ki se zlivajo v enovit zvočni mozaik," piše v napovedi koncerta.

Album je posnel v analogni obliki, na ta način je bil mešan tudi zvok. "Njegovo posebno razpoloženje prikliče mojstrovine od 60. in 70. let naprej. Kiko zajema vplive od legend brazilske pesmi in akustične kitare, kot so Dorival Caymmi, Baden Powell, Joao Bosco ali Gilberto Gil," še piše v napovedi.

Koncert v Klubu CD se začne ob 20. uri.