Niko Novak je bil nekoč vodja s pankom začinjene rock'n'roll zasedbe Dicky B. Hardy, nato pa tudi polovica dirty blues dua Incurabili. V zadnjem času je kot pevec in basist izdal štiri samostojne albume nabrite, temačne, nežne in občasno zlobne glasbe (ter še dva uspešno dokončana).

Pankow, tretji album v tej Novakovi seriji, je na vinilni plošči izšel pri novi založbi Nashville Stardust, v Londonu pa ga je produciral legendarni Jim Jones (Thee Hypnotics, Jim Jones Revue). "Zgodbe o odrešitvi, ki nikoli zares ne pride, o ponosu med padcem in pred njim, z glasom razpokane, dih jemajoče lepote. Se je omehčal? Da. In ne. Vodilna skladba: Honest People Are Scum," lahko preberemo v napovedi.

Jana Beltran je glas in kitara dvojca All Strings Detached, ki ga tvori z Vesno Godler. Lani sta izdali album Septet, Jana Beltran pa tudi samostojni prvenec Amoretti. Tokrat bo igrala program s prihajajočega drugega samostojnega albuma in "gotovo se bo zgodilo še kaj nenadejanega," so še zapisali v Cankarjevem domu.