Nekatere priljubljene skladbe z repertoarja bo Partizanski pevski zbor v prvem delu koncerta odpel ob spremljavi harmonikarja, nato pa se mu bo kot gost pridružil še Primorski akademski pevski zbor Vinko Vodopivec, ki se bo predstavil z nekaj skladbami iz slovenske zakladnice pesmi upora.

V drugem delu koncerta bosta kantato izvedla oba zbora ob spremljavi komornega simfoničnega orkestra. Njen nastanek sovpada z začetkom zbora, skladatelj pa je vanjo povezal 25 najbolj priljubljenih domoljubnih in partizanskih skladb.

S koncertom bo Partizanski pevski zbor počastil tudi vpis petja partizanskih pesmi v register nesnovne kulturne dediščine. Bil je pobudnik za vpis in je tudi njegov nosilec, kot nosilca pa sta vpisana še Ženski pevski zbor Kombinat in Moški pevski zbor Slave Klavore Maribor. Kot so pojasnili v zboru, so se za pobudo odločili, da bi nekaj 100 pesmi, ki so po različnih knjižnicah in arhivih, ohranili prihodnjim rodovom.

Korenine Partizanskega pevskega zbora segajo v april 1944, ko je Karol Pahor zbral 17 pevcev v partizanski bolnišnici nad vasjo Planina pod Mirno goro, kjer so ranjeni borci okrevali, in ustanovil zbor pod imenom Invalidski pevski zbor. Med vojno je zbor nastopal na osvobojenih ozemljih in s svojo pesmijo opogumljal borce in vse tiste, ki so podpirali boj za osvoboditev.

Po vojni se je preimenoval v Partizanski invalidski pevski zbor, leta 1972 pa v Partizanski pevski zbor.