Glasbene in gledališke prireditve bodo primerne za otroke, mladino in odrasle. Prva bo 27. junija na gradu Grm na sporedu predstava Erotika po Emeršiču Bojana Emeršiča in Jureta Karasa, 30. junija bo na gradu sledila komedija Večno samska Tine Gorenjak in Tanje Kocman. Predstavi sta nastali v produkciji Špas teatra.

Julija bodo nadaljevali z nastopom mednarodne džezovske zasedbe Quartzite 4Tet, sledil bo večer Zvočnih krajin – spevov in arij Nine Šardi in Alje Petrič, drugi del večera bo pripadel solističnemu koncertu svetovno uveljavljenega romunskega violinista Alexandra Balanescuja.

Julija bodo na sporedu komedija Smeh v očeh z Boštjanom Gorencem - Pižamo, Gašperjem Bergantom in Perico Jerkovićem, predstava Čuk na palici Svetlane Makarovič in nastop popskupine Aka Neomi.

Avgusta bo koncert Kilt Roberta Burnsa v izvedbi skupine Noreia z Janijem Kovačičem in Lauro Krajnc, predstava Zadnji ulov Gledališča Ane Monro, koncertno-gledališka predstava Klemna Slakonje in Small banda Ni, da ni in še predstavi Špas teatra, monokomedija Kriza srednjih let Ranka Babića ter Avdicija Jurija Zrneca in igralske ekipe.

Interaktivni spremljevalni program bo obsegal otroške, plesne in glasbene vsebine.