"Razstava deluje osupljivo, zabavno, lahko ustvarja nelagodje in spravlja v zadrego, težko pa bi rekli, da nas bo pustila ravnodušne," je za STA pojasnila kustosinja razstave Majda Božeglav Japelj. Kot je še povedala kustosinja, se umetnik dotika različnih vsebin, ki so sestavni del življenjskega vsakdana.

Svoja dela predstavlja s pomočjo različnih tehnik in materialov, kot so papir, grafike, risbe, fotografije, skulpture in videi. Predmet koprske razstave so tematike s seksualno vsebino, ki jih avtor povezuje s hrano. Kot so zapisali na spletni strani Obalnih galerij Piran, tematike avtor ponazarja z veliko mero humorja in razorožujoče iskrenosti kot odmev osebnega in skorajda intuitivnega doživljanja sveta. "Vsebina Stropnikovih del je kar ostra, izzivalna, ironična, brez dlake na jeziku, razigrana in humorna," je prepričana kustosinja razstave.

Eden izmed ključnih pomenskih gradnikov avtorjevega umetniškega sporočila so naslovi del, napisani z malo začetnico. "Na videz nedolžna, a v bistvu zagonetna igra med podobo in besedo je tista zanka, v katero se bo ujel pogled gledalca, ki si bo ogledal to razstavo," je še dejala in pojasnila, da je razstava Dunajc Pomfrit ob tem umetnost povezuje s tehnologijo in ustvarja neposreden dialog z obiskovalcem. Nekatera dela so v obliki nezamenljivih žetonov (NFT), omogočajo celosten ogled na mobilnem telefonu s pomočjo QR-kode ali aplikacije artiviva.com.

Mladen Stropnik se je rodil v Slovenj Gradcu. Odraščal je v Velenju, diplomiral pa je na ljubljanski akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je končal tudi magistrski študij. Prejel je študentsko Prešernovo nagrado. Deluje na področju sodobne vizualne umetnosti, njegov prepoznavni osebni slog, ki korenini v estetiki minimalnega, pa se umešča v sfero sodobnega eksperimentiranja z inovativnimi konceptualnimi prijemi, so zapisali na spletni strani.

Lani je Stropnik na piranskem mednarodnem slikarskem ex-temporu prejel nagrado cesare dell'acqua. Nagrada nosi ime po umetniku iz 19. stoletja, rojenem v Piranu, ki se je v širšem evropskem prostoru uveljavil kot slikar portretov, zgodovinskih in žanrskih motivov. Mednarodna žirija je v Stropnikovem delu prepoznala izjemno zanimivega ustvarjalca. Z razpisano nagrado so Obalne galerije Piran želele obuditi spomin na preteklo likovno zgodovino prostora, so še zapisali.

Na razstavi Dunajc Pomfrit bodo sodelovali še trije umetniki: Saša Bezjak, Siniša Labrović in Nataša Skušek.