Film je nastal leta 2019 v režiji Nancy Lang in Petra Raymonta.

V dokumentarnem filmu snemalna ekipa sledi po svetu priznani in nagrajevani kanadski pisateljici Margaret Atwood in spremlja njena številna gostovanja, predavanja, srečanja z bralci. Poda se tudi na obisk prizorišča nastajanja izjemne televizijske uspešnice – serije Deklina zgodba.

Margaret Atwood, katere knjige so prevedene v okoli 30 jezikov, se je rodila leta 1939. Za roman Slepi morilec je leta 2000 prejela svojo prvo nagrado booker. Leta 2017 je postala dobitnica kar dveh prestižnih mednarodnih nagrad – nagrade Franza Kafke in nagrade za mir združenja nemških založnikov in knjigotržcev.

Sodobna klasika
Njen roman Deklina zgodba je od svojega izida leta 1985 doživel filmsko ekranizacijo, v zadnjih letih tudi zelo odmevno priredbo za male zaslone in celo operno postavitev. Z več emmyji nagrajeno televizijsko serijo, v kateri je kot glavna protagonistka zaigrala Elisabeth Moss, je bilo mogoče videti tudi na Televiziji Slovenija.

Njen literarni genij je večen, za vse čase. Svet opazuje pozorno, zbrano, podrobnosti ji ne uidejo. Pisateljskega pogleda ne odvrne niti od najgrozljivejših okoliščin in početij, ki so del resničnega življenja.