Pod taktirko dirigenta Francesca Angelica bodo v Ljubljani izvedli dela Luigija Dallapiccole, Josefa Suka in Dmitrija Šostakoviča.

V Nemškem narodnem mladinskem orkestru, ki ga je leta 1969 ustanovil nemški Glasbeni svet, delujejo najboljši nemški glasbeniki od 14. do 19. leta starosti. Orkester izvaja dela vseh obdobij, sestavni del njegovega repertoarja so tudi sodobna glasba in novitete.

Orkester so vodili dirigenti, kot so Andris Nelsons, Ingo Metzmacher in Kirill Petrenko. Od leta 2018 je častni dirigent Simon Rattle. Kot solisti so z mladimi glasbeniki med drugim sodelovala raznolika imena iz glasbenega sveta, kot so Tabea Zimmermann, Fazil Say, Sting in Peter Maffay.

Na mednarodnih gostovanjih je orkester nastopil po Evropi, v Aziji, Afriki ter Severni in Južni Ameriki. V Ljubljani bo koncertiral v okviru svoje januarske turneje, so sporočili iz Cankarjevega doma (CD), ki organizira prireditev v sodelovanju z nemškim Glasbenim svetom, veleposlaništvom Zvezne republike Nemčije in Goethe-Institutom Ljubljana.

Christian Tetzlaff z orkestrom redno sodeluje solistično. Med letoma 1979 in 1983 je v njem deloval kot član violinske sekcije in koncertni mojster. Kot so zapisali v CD-ju, na svojih koncertih pogosto razkriva dobro poznana dela v popolnoma novi luči, pozornost pa rad namenja tudi pozabljenim mojstrovinam in svoj obsežni violinski repertoar širi s tehtnimi novitetami. Na leto izvede približno sto koncertov. V Ljubljani bo interpretiral Sukovo Fantazijo v g-molu za violino in orkester.

Francesco Angelico je od sezone 2017/18 generalni glasbeni direktor Državnega gledališča v Kasslu. Kot dirigent redno gostuje v opernih hišah po svetu. V sezoni 2020/21 je v Bavarski državni operi v Münchnu vodil produkcijo Ljubezenskega napoja Gaetana Donizettija. Aprila lani je debitiral v göteborški operi z novo produkcijo Rigoletta Giuseppeja Verdija, junija lani pa na opernem festivalu v Rigi prav tako z Verdijevo opero Simon Boccanegra.