Ob tem so napovedali tudi drugi natečaj. Tokratna tema je Ženske (v) pesmi - zanj(o).

Pesniška nagrada želi biti uglašena na ženske tematike, a ne samo s pesnicami. Že lani je bila tema Ženske (v) pesmi, letos pa se je žirija, v kateri so Cecilia Prenz Kopušar, Albina Čeplak, Teja Goli, David Bandelj in Robert Titan Felix, odločila, da bo glavni naslov obdržala in mu vsako leto dodala še podtemo.

"Zdelo se nam je, da bi lahko v povezavi z žensko tematiko izpostavili tudi vlogo njega, se pravi, da pesem poje tudi o njem," je povedal predsednik gibanja Kultura-Natura Slovenija Slavko Mežek. Kot je dodal, dopuščajo možnost, da je vse, kar bo napisano, angažirano in na svoj način povedno ter bo ali zrlo nazaj ali osvetlilo današnji trenutek.

Natečaj bo odprt do 8. marca prihodnje leto, žirija pa bo med prejetimi deli izbrala pet finalistov, ki jih bo predstavila 17. julija na obletnico rojstva pesnice Kristine Šuler (1866-1959). Odziv na prvi natečaj je bil po Mežkovih besedah odličen, na njem so sodelovali tudi pesniki.

Cvetka Bevc je v nagrajeni zbirki zapisala biografijo Zofke Kvedrove. Za nagrado je dobila objavo zbirke pri zavodu Volosovov hram, bivanje v kulturni rezidenci v Mežnariji v Kropi ter skulpturo iz opusa Bube, kresnice in ostala čudovita bitja kiparke Sabe Skaberne.