Razstava je razdeljena v pet soban in sledi glavnim temam umetničinega raziskovanja – pogledu na poti, tišini, vsakdanjosti sveta, videni skozi okno, spominu Zemlje in procesu izginotja v globokih črninah, vse skupaj pa se konča v zadnji in barviti sobi s serijo slik, posvečenih želji po potovanju in doživljanju sveta.

Kot pravi avtorica besedila v katalogu Marjeta Ciglenečki, je naslov najnovejše razstave umetnice pomenljiv in v bistvenem označuje njen način risanja in slikanja, ki ni zamejen le na čas, ko umetnica rokuje s svinčnikom in akvarelnimi barvami, pač pa so razstavljena dela rezultat njenega življenjskega ritma, v katerem imajo potovanja pomembno mesto.

Podobe dreves in gozdov, ki so ponavljajoči se motiv njenih risb, so se umetnici vtisnile v spomin in zavest med sprehodi, naj bo v okolici Vicenze, kjer je njen dom, ali tudi kjer koli drugje, lahko celo v urbanih sredinah, pomembno je, da jo okolje prevzame in posrka vase, še zapiše Marjeta Ciglenečki.

Marika Vicari je ustvarjalka z diplomo beneške Akademije lepih umetnosti in specializacijo iz vizualnih umetnosti in produkcije, ki jo je opravila na beneškem Vseučilišču za arhitekturo.
S Slovenijo jo je povezala življenjska usoda, saj se je poročila s slikarjem Jernejem Forbicijem, po rodu iz Strnišča pri Kidričevem. Živita v Creazzu blizu Vicenze, a pogosto zahajata v Strnišče in na Ptuj, kjer vsako poletje organizirata festival sodobne umetnosti Art Stays.

Razstava je nastala v sodelovanju z Galerijo Punto Sull'Arte iz Vareseja, Galerijo Romberg iz Latine in društvom Art Stays.