Izvedli bodo tudi glasbeno pravljico Peter in volk Sergeja Prokofjeva, ki govori o mladem, pustolovščin željnem dečku in njegovem pogumnem boju z volkom. To je zgodba o odnosih med ljudmi, pogumu, odgovornosti, odločnosti in sodelovanju, predvsem pa je zgodba o glasbi.

Mladi poslušalci hkrati ob poslušanju spoznavajo glasbene instrumente – vsakega izmed junakov namreč spremlja glasbilo simfoničnega orkestra. V pravljičnem svetu bo Petra in volka z besedo tudi tokrat vodil Anže Zevnik.

V kulturnem kotičku živalskega vrta bo danes nastopila še pravljičarka Tjaša Koprivec Vuga, Mini teater pa bo uprizoril lutkovno predstavo iz časov naših prababic Volk in kozlički. Ves dan bo na voljo tudi gozdni kino s projekcijo kratkih slovenskih filmov o ogroženih vrstah zveri.

Tokratne kulturno dogajanje sovpada s praznovanjem v počastitev 75-letnice Živalskega vrta Ljubljana. "Živalski vrt Ljubljana kot izobraževalna in naravovarstvena institucija organizira različne dogodke, na katerih obiskovalcem vseh generacij pomaga razvijati čut za naravo in ljubezen do živali, spodbujati čudenje naravi ter spoznavanje živali s čim več čutili. Ob tem pa ozavešča in spodbuja k bolj sonaravnemu življenju, ohranjanju naravnega okolja in vseh prebivalcev v njem. Prav zato pri svojem delu prepletamo znanost s kulturo in umetnostjo v naravnem okolju ter prijetnem vzdušju," je ob tem povedala direktorica živalskega vrta Barbara Mihelič.