Razstavo članov Likovnega društva Kranj pripravljajo ob jubilejnem 20-letnem sodelovanju s kustosinjo Petro Vencelj, ki je izbrala tematiko avtoportret. Kot pojasnjujejo v vabilu na razstavo, je avtoportret pomemben motiv v zgodovini likovne umetnosti in pove veliko o avtorju.

"S pogledom spoznavamo svet, a tudi svet nas spozna po pogledih," navajajo misel umetnostnega zgodovinarja Luca Menašeja.

"Tudi danes, ko nagli tempo življenja spodbuja individualizem, je predstavitev sebe zelo pomembna," so poudarili. Kot so pojasnili, v slovenskem prostoru že desetletja ni bilo skupinske razstave na temo avtoportreta. "Zato je prav, da jo obudimo, da snamemo maske," so sklenili v Likovnem društvu Kranj.

Na razstavi sodelujejo Mitja Bokun, Brut Carniollus, Boleslav Čeru, Boge Dimovski, Domen Dimovski, Irena Jeras Dimovska, Nataša Druškovič, Andreja Eržen, Lojze Kalinšek, Biserka Komac, Marko Lukan, Martina Marenčič, Mira Narobe, Irena Orel, Miha Perčič, Eva Petrič, Janez Ravnik, Evelin Sitar, Nejč Slapar, Tomaž Šebrek, Lučka Šparovec, Maruša Štibelj, Klavdij Tutta, Ladijana Vijay, z deli so zastopani tudi preminuli člani Melita Vovk, Vinko Tušek ter Izidor Jalovec.