Na koncertu le nekaj dni po 30. obletnici smrti frontmana Freddieja Mercuryja bo mogoče slišati klasike zasedbe Queen, kot so I Want it All, Show must go on in Under Pressure.

Kot so sporočili organizatorji, skupina navdušuje ne le z zvokom, ampak tudi s pristno upodobitvijo in izvedbo najboljših trenutkov iz šovov legendarne britanske rockovske skupine. Skupina je projekt Queen Real Tribute Symphony, v katerem rockbend na odru spremljata 46-članski simfonični orkester in pevski zbor, predstavila leta 2017 po desetletju izvajanja glasbe te skupine. Dvakrat so obiskali Kitajsko, navdušili Južno Korejo in opravili turnejo po Rusiji.

Na turnejah po Braziliji so odigrali več kot 70 koncertov in v Beogradu nastopili pred 60.000 poslušalci, pred katerimi je zaigral tudi član Queenov Brian May.

Frontman Queenov, ki so v 70. in 80. letih preteklega stoletja polnili stadione s pesmimi, kot so še I Want To Break Free, Bohemian Rhapsody, Another One Bites the Dust in We Will Rock You, je umrl 24. novembra 1991, star 45 let. Njegovo ustvarjanje še vedno navdihuje številne glasbenike in ljubitelje popkulture. Med vzornike so ga prišteli tako Lady Gaga in Robbie Williams kot zasedbi Foo Fighters in Muse.

Glasba skupine je znova začela odmevati v živo leta 2005, za kar sta poskrbela člana May in Roger Taylor s pevcema Paulom Rodgersom in Adamom Lambertom. Z Lambertom znova napovedujejo turnejo prihodnje leto.